Mire jó ez a honlap?

2012 újév alkalmából megpróbálom világosan megfogalmazni a választ arra a kérdésre, amit elég gyakran föl szoktak tenni nekem: ugyan mire szolgál az én honlapom?

1. Elsődleges funkciója: Önigazolás

Ezzel bizonyítom önnönmagam számára, hogy vagyok.

Mármint, hogy nem csupán mama vagyok, aki reggeltől estig mesét olvas, babázik, lovagozik, a nagylánya legújabb regényét gépeli (meg egyéb háztartási funkciókat lát el), hanem közben azért én magam is élek: írok, olvasok, járom a világot, próbálok mindenfélét alkotgatni.

2. Másodlagos funkciója: Tanulás

Szeretnék profi módon érteni a honlapkészítéshez, s ezt legjobban a folyamatos csinálással és tökéletesítgetéssel gyakorolhatom.

3. Nemutolsósorbani funkciója: Népnevelés

Úgy vélem, szép helyeken járok, jó könyveket olvasok, jó példát mutatok önnevelési- és önmegvalósítási törekvések terén, talán másnak sem árt, ha ilyesmikről olvas.

4. Kétes kimenetelű funkciója: Nyomot hagyni a világban

Nem vagyok teljesen meggyőződve erről a funkcióról. Úgy érzem, a virtuális világban jönnek-mennek az információk, bármi elszállhat a fenenagy virtuális semmibe egyetlen pillanat alatt, úgyhogy elég valószínűtlennek tartom, hogy ez az én kis honlapnyomom hosszú életű lehetne.

 

A honlap végső célja: hogy ne legyen többé szükségem rá.

Hogy enélkül is értékes életet élő, önálló lénynek érezzem magam, s a 2.,3.,4. funkciót más úton-módon tudjam megvalósítani.

Hozzászólások

Asszem, sikerült

elérnem "a honlap végső célját"; már nem érzem, hogy szükségem lenne rá. Sokkal intimebb dolgokra vágyom most: írniírniírni! Naplót (kézzel, papír alapú könyvbe!), leveleket - no meg meséket.